Smugling av "motehund"

Oh gad. Leste akkurat en artikkel på VG angående smugling av pomeranian og chihuahua. I følge artikkelen var dette to av de mest søkte ordene på finn.no i 2013. Da sier det seg selv at det er fristende for noen idioter å skal smugle inn i landet, for så å avle dem og så selge dem videre for fleire foldige tusen. Tollvesenet sier også at de opplever så og si månedlig opplever smugling av spesielt chihuahua, men også pomeranian, og jeg kjenner at jeg blir kvalm ved tanken. 

Dyrene oppbevares som oftest ikke bra. De ligger vanligvis tettpakket i pappesker. Dessverre må mange hunder som smugles inn bli avlivet på grunn av smittefare. De har ikke papirer, sier kontorsjef i Tollvesenet på Svinesund, Wenche Fredriksen, til VG.


Foto: Tollvesenet. Dette er bilder av hunder som ble forsøkt smuglet inn i August. 


Foto: dyrebeskyttelsen. Her er et bilde av hunder som ble smuglet fra Polen til Sverige. 

Hva i alle dager, kjenner at jeg blir litt sjokkert og får helt vondt i meg her sitter å leser om det. Skjønner ikke hvordan hundeeiere kan gjøre noe sånt mot uskyldige dyr.. 

Som artikkelen sier, så håper både jeg og de fra Norsk Kennel klubb at folk kjøper en hund mtp hva de skal bruke den til, og hva som passer dem som person. Ikke bare på grunn av hva som er på mote, og hva alle i Hollywood gjør. 
Jeg har også lyst på en Chihuahua, men det har jeg hatt i mange år, og det er ikke pga jeg er blond, eller fordi Paris Hilton kjøper sine hunder for 35. 000. Men fordi jeg elsker dem, og falt for dem en gang jeg passet en Chi for maaange år siden. Det må da gå an å si at man liker chihuahua, akkurat på lik linje som man kan si man liker en golden retriever, uten at man skal bli sett på som bimbo. 
Skal ikke ha noe hund som sitter oppi veska og er en type tilbehør. Små hunder skal ikke undervurderes, og de trenger mye mosjon selv om de er små, og ikke minst så trenger de oppdragelse selv om de er små. 

    Publisert: 05.09.2014 Kl:
  • 19:50
  • Postet i: Blogg
  • 1 kommentarer


Ingen kommentarer

rems
-05.09.2014 kl:20:20


syns det er sykt at folk gjør sånn med hundene sine! virker ikke som de bryr seg så mye om de da! Og at de gjør det kun for å få penger, fins andre måter å tjene penger på!

Skriv en ny kommentar