hits
 • Mat
 • Oppskrift: sunne pannekaker

  • 12.04.2018, 19:20

  Her kommer oppskrift på sunne deilige pannekaker! 


  Tips: jeg bruker nesten en hel stor cottage cheese boks, også sparer jeg litt som brukes sammen med bær/syltetøy oppå pannekakene. 

   Håper det smaker! Flere som er glade i sunne alternativer? 

   

 • Mat
 • Oppskrift: Rask og god pastarett

  • 22.03.2018, 17:26

  Nå kommer en rask, god, enkel og studentvennlig pastarett. Denne retten fikk jeg servert av ei venninne av meg for mange år siden, og jeg elsker å ha den i ny og ned. 

  Du trenger: 
  Penne
  Picnic skinke
  Matfløte
  1 grønnsaksbuljongterning 
  evt. krydder / pesto 

  Gjør slik: 
  1. Sett penne på kok.
  2. Kutt opp picninc skinka i små biter. 
  3. Hell fløte på stekepanna og tilsettt knust buljongterning og skinka. (Jeg bruker å ha på lav varme! Har 1-6 på ovnen, og bruker 2 på fløten, og har den heller litt lengre på svak varme, enn å peise den på for mye) 
  4. Ha fløteblaningen over pastaen når den er ferdig, og bland godt. -> Server. 
  Tips: Godt å blande litt pesto inn etter å ha tatt på fatet. Eller evt. annet krydder. Jeg liker å ha på krydret som heter kjøtt og grill. 

  TIPS: Denne retten er nesten bedre dagen etter! Jeg ELSKER å spise denne retten kald dagen etterpå, rett fra kjøleskapet. Da er fløtesausen såååå god! 

   Er du glad i enkle gode retter? 

 • Mat
 • Lørdagskos

  • 24.02.2018, 14:27

  Idag fant vi ut at jeg skulle lage vafler til frokost (lunsj). Heldigvis er Alexander like glad i havregryn, havremel og sunnere alternativer som det jeg er! Så da ble det havrevafler. Sulten som jeg var, sto jeg og stekte vafler som aldri før. Hver eneste vaffel delte seg i to da jeg åpnet jernet for å ta de ut? Og de var ferdigstekte utenpå. Så merkelig at det skulle skje, for jeg har stekt mye vafler på mine 23 år her på jorda, og dette har aldri skjedd før. Ååå, så irritert jeg ble, men jeg klarte nå å lure det til hehe. Og de ble virkelig knallgode! 

  De mislykkede ble gode å spise som forrett da  Prim er min all time favoritt på vafler! 

   Flere som er glade i vafler? Og sunne vafler? 


  #Lørdag #helgemat #vafler

 • Mat
 • Rask og sunn middag: Lompepizza

  • 21.02.2018, 17:20

  Hei hei. Idag er det endelig onsdag, og vi er halvveis uti jobbuka, og halvveis til helg. Til vanlig har jeg drilløvelse med drillpikene mine på onsdager, men siden det er skolefri (vinterferie), er det ikke øvelse idag. Kjæresten har ettermiddagsuke så jeg kjenner jeg kjeder meg litt egentlig. Det er så kjedelig å lage mat til bare seg selv, og ikke minst spise den alene. Jeg hater det.

  Lompepizza er derfor et godt alternativ, sånn at jeg slipper å bruke mye tid på kjøkkenet for å bare spise alene. Jeg bruker å smøre lompene med litt pesto, så har jeg på ost, og pepperoni/chorizo, og ellers det jeg måtte finne i kjøleskapet. Jeg bruker alltid å ha fetaost også, men det hadde jeg ikke nå.. Det er også godt å ha skinkeost i bunnen, for så å fylle på med ønsket fyll etterpå. Jeg har lompene i ovnen til osten er smeltet. 

  Hva pleier du å lage/spise når du skal spise alene? 

  #Raskmat #Lompe #sunt #sunnmat

 • Mat
 • Hjemmelaget hamburger

  • 05.02.2018, 18:43

  Nå har jeg kommet hjem fra jobb, og vi har vært å handlet inn til ukas opphold. Idag var det hjemmelaget hamburger som sto på menyen, og det er så utrolig mye bedre enn burger fra butikk, og sunnere enn burger fra fastfoobdkjede! Jeg prøver jo å bli litt sunnere, og har egentlig cravet burgerking burger hele helgen sammen med kjæresten hahah. Da fant jeg ut at jeg kan jo lage hjemmelaget burger, for det er jo ikke såå usunt. Eller? 

  Dette trenger du til 2 stappmette personer: 
  300 gram karbonadedeig 
  1 egg
  1 teskje potetmel 
  Rødløk 
  Paprika 
  Salt
  Pepper
  Olje til steking
  Ønsket topping

  Gjør slik: 
  1. Bland sammen karbonadedeig, egg og potetmel.
  2. Skjær løk og paprika. (Jeg bruker bare så mye som jeg ønsker alt etter dagsformen. Jeg bruker ikke så veldig mye paprika da det er mye vann i det og det fort blir vassent.) Så tar jeg en god dæsj pepper og litt salt. 
  3. Klemmer sammen blandingen til 4 relativt flate burgere, så steker jeg de til de er gjennomstekte, har de i hamburgerbrød og har det tilbehøret jeg ønsker på. Idag ble det mais og cheddarost på burgeren, og søtpotetchips ved siden. 

  Håper du har en fin start på den nye uka, og at burgeren smaker himmelsk!

 • Mat
 • Proteinrike havrerundstykker

  • 28.01.2018, 18:00

  Startet dagen med å lage proteinrike havrerundstykker, som kjæresten og jeg spiste til lunsj. Oppskriften finner du her.
  Jeg valgte å lage dobbelt porsjon idag, siden både kjæresten og jeg synes de er så gode.
  Det som er så deilig med disse er at de er like gode med søtt pålegg som de er med noe salt pålegg, og så er de jo kjempe sunne og gode også. Jeg sverger til havregryn for tiden, og har havregryn i det meste jeg spiser. Man blir ordentlig god og mett av havregryn og så synes jeg det rett og slett er kjempe godt! 

  //Foto:Privat. Alt man trenger//

  //Foto:Privat. Jeg synes det er deilig med solsikkekjerner oppå//


  //Foto:Privat.//

  ♡Har du smakt disse? Eller har du kanskje en annen god oppskrift?

  Om meg

  Maiken Johnsen

  Hei! Jeg heter Maiken og er ei jente på 24 år. Jeg kommer til å blogge om min hverdag, musikk, film og serie. Mail: Maiken.Johnsen@hotmail.com

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no